VIDEO

Bądź na bieżąco

Dodaj
Centuria Hotel&Natural SPA

Menu

Zapraszamy do restauracji Hotelu Centuria Wellness&SPA ***. W odnowionych wnętrzach naszej restauracji Szef Kuchni Paweł Babisz serwuje wykwintne dania kuchni polskiej. Stawiamy na produkty regionalne, dlatego też w naszej karcie znajdziesz takie nietypowe dania jak tatar ze strusia z lokalnej strusiarni czy ślimaki z hodowli w Siewierzu. 

Na szczególną uwagę zasługują skomponowane w oparciu o dary okolicznych lasów - dziczyzna w regionalnym wydaniu oraz wyjątkowe, przygotowywane według własnej receptury lody chałwowe z musem z leśnych jeżyn. Niekwestionowanym królem deserów w nowej karcie menu jest krucha tarta serowa z musem z rokitnika. Prawdziwie doskonałe połlczenie cudownej słodyczy i kwaskowego smaku rokitnika - bomby pełnej witamin - fantastycznego polskiego Superfoods!

Serdecznie zapraszamy!

Rezerwacja stolików tel. 32 678 35 00

sectionImage
sectionImage

Przystawki

Tatar ze strusia/ Mus chrzanowy/ Marynowany ogórek/ Zółtko sous vide/ Ziemia oliwkowa 32 pln
Kompozycja lokalnych produktów  35 pln
Ciecierzyca/ Czarnuszka/ Pestki z dyni/ Chleb sodowy 29 pln
Zielony śledź/ Migdały/ Biała Fasola/ Jogurt/ Buraki 29 pln
Falafel z bobu/ Tahini/ Rucola/ Pita/ Świeże warzywa 29 pln

sectionImage
sectionImage

Zupy

Krem pomidorowy/ ser ricotta/  Ser dojrzewający/ Oliwa z polskich ziół 18 pln
Bulion wołowy/ Gęsia wątróbka/ Jabłko/ Włoszczyzna 19 pln
Zupa maślakowa/  Łazanki/ Kwaśna śmietana/ Włoszczyzna  21 pln
Żur jurajski/ Ziemniak/  Biała kiałbasa/ szczypior  18 pln
Krem z zielonych warzyw/ Tofu/ Mięta/ Oliwa 18 pln 

sectionImage
sectionImage

Sałatki i Pasty

Szpinak/ Wędzony indyk/ Przepiórcze jajo/ Pikle/ Makaron ryżowy 32 pln
Buratta/ Pomidor/ Rucola/ Orzech laskowy 32 pln
Ravioli/ Szpinak/ Ricotta/ Śmietana/ Pstrąg wędzony 35 pln
Pappardelle/ Wołowina/ Suszone pomidory/ Kapary/ Parmezan 35 pln
Gołąbki z kapusty włoskiej/ Ryż basmati/ Boczniak/ Tofu   32 pln

sectionImage
sectionImage

Dania główne

Polędwica wołowa/ Ziemniak/ Seler/ Marchew/ Cheddar    59 pln
Kurczak/ Suszone pomidory/ Risotto/ Burak/ Romanesco    35 pln
Burger wołowy/ Kapusta czerwona/ Cheddar/ Sos chrzanowy/ Frytki 36 pln
Marchew/ Podgrzybek/ Jarmuż/ Czosnek 36 pln
Sandacz/ Czarna soczewica/ Groszek cukrowy/ Kiszony ogórek 39 pln
Kacza pierś sous vide/ Marchew/ Kopytka/ Sos mięsny 42 pln


sectionImage
sectionImage

Desery

Lody chałwowe/ Biała czekolada/ Owoc e sezonowe/ Malina 20 pln
Fondant z gorzkiej czekolady/ Rokitnik/ Kakao/ Owoce sezonowe 19 pln
Tarta serowa/ Słony karmel/ Lody kawowe/ Owoce sezonowe  22 pln