VIDEO

Bądź na bieżąco

Dodaj
Hotel Centuria Wellness & SPA

Menu

Zapraszamy do restauracji Hotelu Centuria Wellness&SPA ***. W stylowych wnętrzach naszej restauracji Szef Kuchni Paweł Babisz serwuje wykwintne dania kuchni polskiej. Stawiamy na produkty regionalne, dlatego też w naszej karcie króluje sum z jurajskich stawów, kozie sery z pobliskich Włodowic i regionale jurajskie mjiody z Mitręgi.

Na szczególną uwagę zasługują dania skomponowane w oparciu o dary okolicznych lasów - dziczyzna w regionalnym wydaniu oraz wyjątkowe, przygotowywane według własnej receptury lody chałwowe z musem z leśnych jeżyn. Niekwestionowanym królem deserów w nowej karcie menu są lody na miodzie gryczanym a kruszoną bezą. 

Serdecznie zapraszamy!

Rezerwacja stolików tel. 32 678 35 00

sectionImage
sectionImage

Przystawki

Tatar ze strusia ze smazonym żółtkiem i marynowanymi warzywami 29 pln 
Siekany matjas holenderski na sałatce z pieczywem razowym 26 pln
Swojska kaszanka z kaszą gryczaną, na wędzonym jabłku z chipsem selerowym 24 pln
Carpaccio wołowe z kurkami serem parmezan i olejem lnianym 29 pln
Talerz serów kozich z karmelizowanymi orzechami w miodzie regionalnym  32 pln

sectionImage
sectionImage

Zupy

Krem paprykowo-pomidorowy z jajkiem w koszulce i bazylią 14 pln
Domowy rosół na dwóch mięsach z makaronem 14 pln
Tradycyjna zupa maślakowa z kwaśną śmietaną 19 pln
Żur jurajski z gniecionymi ziemniakami i białą kiełbasą 12 pln
Jurajska zupa rybna z pieczonym pstrągiem i karmelizowaną pietruszką 18 pln 

sectionImage
sectionImage

Sałatki i Pasty

Sałatka z grillowanym kurczakiem, chipsami z parmezanu i waflem buraczanym 26 pln
Sałatka z pieczonym pstrągiem i marynowanymi warzywami 32 pln
Papardelle ze szpinakiem, boczkiem i wędzonym łososiem posypane parmezanem 26 pln
Makaron Udon z warzywami i panierowanym tofu 28 pln
Tagliatelle z długo duszoną wołowiną, kaparami i oliwkami 29 pln

sectionImage
sectionImage

Dania główne

Pierś z kaczki na różowo z purre z czerwonej kapusty i ziołowymi kluskami 36 pln
Pieczony filet z suma podany z kaszotto buraczanym i brukselką     29 pln
Grillowana polędwica wołowa serwowana z pieczonymi warzywami i purre ziemniaczano-selerowym 53 pln
Kurczak kukurydziany z wytrawnym goferm i groszkiem cukrowym  28 pln
Skoki z królika w sosie śmietanowym z puree chrzanowym i jarmużem 32 pln

sectionImage
sectionImage

Desery

Lody chałwowe z białą czekoladą i owocami sezonowymi 16 pln
Brownie z musem jogurtowym kompresowanym kiwi i coulis owocowym 15 pln
beza z lodami na miodzie gryczanym z sosem malinowym 18 pln


PARTNER